Web Analytics Made Easy - Statcounter

نگاه کنید به متن یک استوری از یک آرایشگاه زنانه در تهران که بیش از ۲۰هزار مشتری صفحه شخصی‌اش را در اینستاگرام دنبال می‌کنند. صاحب این کسب نوشته است «لطفا از این به بعد پول نقد همراهتان باشد. دوم این‌که از گوشی کارت به کارت کنید و اگر برنامه بانک را روی گوشی ندارید قبل از مراجعه آن را نصب کنید و در آخر این‌که اگر می‌خواهید از کارتخوان سالن پرداخت کنید مالیات هم به مبلغ اضافه می‌شود!»

همین پست تا امروز حدود ۷۰۰۰ لایک هم گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به این معنا که مشتریان حتی به ناچار پیرو این شرایط هستند. این در حالی است که بسیاری از حقوق‌بگیران شرکت‌های دولتی و البته خصوصی پیش از دریافت حقوق، مالیات از آن‌ها کسر می‌شود. نگاهی به آمار‌های منتشر شده رسمی نشان می‌دهد در راستای دریافت مالیات ایران صاحب رکورد‌های منفی عجیبی است. به عنوان مثال یک فقره آماری نشان می‌دهد ایرانی‌ها نصف متوسط جهانی مالیات می‌دهند یا به گواه گزارش دیوان محاسبات در سال گذشته ۶۵درصد از مشاغل پول‌ساز مالیات نمی‌دهند و فرار‌های مالیاتی در برخی از استان‌ها به رقم شگفت ۸۰درصد هم رسیده است.
اما آیا می‌توانیم با دریافت چنین آماری موضوع نپرداختن مالیات را به جامعه ایرانی تعمیم بدهیم و بپرسیم چرا ایرانی‌ها مالیات نمی‌دهند؟ یا شاید کمی محتاط‌تر به موضوع نگاه کنیم و این‌طور بپرسیم که چرا پردرآمد‌ها مالیات نمی‌دهند؟ فرار‌های اینچنین مالیاتی موجب شده ایران به درآمد‌های نفتی وابسته بماند و پول فروش نفت که باید خرج توسعه کشور شود، به‌صورت عمده برای خورد و خوراک، وسایل مصرفی و پرداخت حقوق‌ها هزینه شود. اما وقتی چنین رفتار‌هایی (همچون رفتار صاحب آرایشگاه زنانه که مالیات احتمالی پرداختی‌اش را از جیب مشتری می‌پردازد یا پزشکانی که زیر بار نصب کارتخوان نمی‌روند) پیش می‌آید سوالی شکل می‌گیرد که اساسا این مالیات‌ها کجا قرار است خرج شود؟

امیدعلی پارسا، رئیس سابق سازمان امور مالیاتی با اشاره به درآمد‌های ناچیز حاصل از مالیات گفته بود همه درآمد‌های مالیاتی ایران به اندازه نصف پولی است که به‌عنوان حقوق به کارمندان پرداخت می‌شود، اما دریافت مالیات از برخی از مشاغل به مثنوی هفتاد منی تبدیل شده که هنوز مخالفان آن شمشیر مخالفت را زمین نگذاشته‌اند. پیش از اجرایی شدن قانون مالیات و رونمایی از سامانه مودیان بسیاری بر این عقیده بودند که این قانون نیز مانند دیگرقوانین در چم‌وخم‌ها گم شود، اما دولت سیزدهم در فصل مالیات با رونمایی از سامانه هوشمند مالیات ظاهرا عزم خود را برای انجام این مهم جزم کرده است. قطعا سامانه فوق با اشکالاتی همراه است، اما به مرور می‌توان با رفع این ایرادات به درآمد‌های مالیاتی دل بست. هر چند در کنار قانونگذاری نظارت درست و دقیقی هم لازم است تا کسب‌وکار‌هایی همچون موارد ذکر شده بالا دستشان را در جیب مردم نکنند و بدون پنهانکاری حتی مالیاتشان را از جیب مردم بپردازند.

منبع: جام جم آنلاین

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: پرداخت مالیات بنگاه های اقتصادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۴۷۲۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش معافیت‌های مالیاتی بودجه برمبنای احکام برنامه هفتم بود

رئیس کمیسیون تلفیق بودجه تاکید کرد، کاهش معافیتهای مالیاتی بر مبنای سیاستهای اعلامی رهبری بود که در برنامه هفتم توسعه نیز گنجاده شده است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، حاجی بابایی رئیس کمیسیون تلفیق بودجه 1403 با اشاره به ابهامات در خصوص لغو معافیتهای مالیاتی و اختلاف 100 هزار میلیارد تومانی در بخش اول و دوم بودجه امسال گفت:‌ دولت در ابتدا 122 همت مالیات پیش بینی کرده بود و ما وقتی بررسی کردیم دیدیم  65 هزار میلیارد تومان  بیشتر است.

رئیس کمیسیون تلفیق بودجه گفت: براین اساس نوع محاسبه را درست کردیم و موضوع به این شکل بود که دولت 6 واحد در واقع مالیات بر ارزش افزوده دارد هر کدامش 75 همت است ؛ 6 در 75 می‌شود 450 هزار میلیارد تومان اما  دولت 385 هزار میلیارد تومان حساب کرده بود. بر این اساس  65 هزار میلیارد تومان از افزایش مجموع درامد مالیاتها برای اصلاح شیوه محاسبه این قسمت است، پس مالیات افزایش پیدا نکرد و موضوع مرتبط با نوع و شیوه محاسبه بود.

کاهش معافیتهای مالیاتی برمبنای برنامه هفتم توسعه بود

وی در بخش دیگری از توضیحات خود در خصوص بودجه 1403 گفت: از دیگر سو دربودجه 1403 معافیت‌های مالیاتی را کم کردیم، بر این اساس اعلام کردیم شرکت‌هایی که تا حالا معافیت مالیاتی می‌گرفتند خواهش می‌کنیم که از امسال به بعد تا 500 میلیارد تومان معافیت مالیات بگیرند، یعنی یک میزان مشخص  معافیت داشته باشند.

وی افزود،کاهش معافیتهای مالیاتی در بودجه 1403 اقدام خیلی خوبی بود.  بر اساس  سیاست‌های رهبری که اعلام کردند در برنامه هفتم مصوب کردیم که معافیت‌های مالیاتی را کاهش دهیم.

بایستی به سمت اینکه معافیت‌ها کاهش پیدا کنند، همچنین فرار مالیاتی درست شود و پایه‌های مالیاتی اصلاح شود، حرکت کنیم تا یک درامد مالیات خیلی خوبی داشته باشیم و فشار به مردم نیاید؛ پس ما یک ریال مالیاتها را افزایش ندادیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تحقق درآمد ۴۴۰ میلیاردی برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان
  • بیش از ۳۰ درصد کل مالیات کشور در سال گذشته توسط شرکت‌های خصولتی پرداخت شده است
  • ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم به رشد تولید و سرمایه‌گذاری در مناطق محروم کمک خواهد کرد
  • تمدید مهلت تکمیل اظهار نامه مالیاتی
  • جزئیات سقف ۱۸ میلیارد تومانی معافیت‌های مالیاتی برای صاحبان مشاغل
  • کاهش معافیت‌های مالیاتی بودجه برمبنای احکام برنامه هفتم بود
  • شناسایی فرار مالیاتی ۸۶۰ میلیارد تومانی از دلال پتروشیمی در استان فارس
  • مبارزه با فرار مالیاتی به دلالان پتروشیمی رسید
  • مآخذ مالیات برعایدی سرمایه در ایران برعکس دنیاست
  • ایجاد عدالت و شفافیت اقتصادی هدف لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم